Formgivarhuset

Formgivarhuset hittar du i östra flygeln på Roma Kungsgård. Huset har ett nätverk av hantverkare, formgivare och konstnärer anslutna till kulturmötesplatsens butik och galleri, här exponeras och säljsljusstake-tove-adman.jpg tillverkarnas produktion via utställningar, i butik och egna ateljéer.

Formgivarhusets sortiment består av konst, hantverk och inredningsdetaljer med tonvikten lagd på lokala formgivare . Utbudet är anpassat för en kulturhistorisk miljö, och är tänkt att ge en bild av det lokala kulturlivet.

Verksamhetsidén är att presentera produkterna i en spännande och inspirerande omgivning, gärna i en miljö som Roma Kungsgård där områdets kulturhistoria finns närvarande.

prova-pa.jpgAtt besöka formgivarhuset ska ge en upplevelse utöver vanlig shopping, det ska vara en upplevelse för hela familjen. Därför arrangeras aktiviteter och prova på kurser i hantverk i anslutning till verksamheten. Den populäraste aktiviteten är "drop in glasblåsning".

I dagsläget kan formgivarhuset erbjuda över 50 varumärken med ett brett urval avstaty-ardinkedja.jpg accessoarer, bruksföremål och inredningsdetaljer av såväl klassisk som ny design. Om du har önskemål eller synpunkter på sortimentet får du gärna höra av dig.

Öppettider är 10 - 17 hela sommaren, vid kvällsarrangemang är det öppet till kl 20.

För övriga öppettider under året se; Aktuellt , det går också bra att ringa eller mejla.

tel 0705433334


(Lämna tom)